duminică, 23 august 2015

37. August Rush




          Eu cred in povesti cu "a fost odata". Cred in oameni, cred in suflete pereche, cred in lucruri in care tot ce mi se intampla imi arata ca n-ar trebui sa cred. Si totusi, de fiecare data cand totul pare ca e cu totul altfel decat ceea ce visez, iar eu ma incapatanez sa cred in visul meu, lucruri minunate se intampla - din locuri si de la oameni de la care nu ma astept. Si invat incet-incet sa nu ma mai sperii de lucruri care par prea bune ca sa le merit. In loc sa fug de ele, incep sa ma lupt ca sa simt ca le merit si-apoi sa le traiesc din plin si cu bucurie.

          Azi va aduc un basm. Unul care te prinde de maini si te trage cu el, apoi te invarte, te face sa zbori, te invata sa plutesti, in timp ce razi si plangi si zambesti si speri si-astepti si traiesti. Care te plimba printre nori si curcubee si-apoi te-aduce incet-incet inapoi. Si dupa ce s-a terminat, nu intelegi de ce inca plutesti, de ce esti schimbat intr-un fel pe care inca nu-l intelegi, de ce in sufletul tau s-a sadit un dor nou, pentru ceva ce pana atunci nu stiai ca exista. Si-o cautare care abia incepe de ceva ce ti-a lipsit mereu si n-ai stiut.

          August Rush e un film care-ti canta muzica jucandu-se cu corzile sufletului tau. Si cand degetele se opresc si se ridica de pe corzi, ceva canta in continuare...un cantec nou...catre corzile altor suflete...care rezoneaza cu al tau. Si le transmite nota cu nota pana cand le face si pe ele sa cante. 


          Listen...Can you hear it? The music...I can hear it everywhere: in the wind, in the air, in the light...it's all around us. All you have to do is open yourself up. All you have to do is listen.

          Ei...au auzit muzica din ei si-au cantat-o. Au auzit muzica sufletelor lor cantata de oamenii pe care-i cautau si...au urmat-o. Suna asa de ireal si totusi e atat de simplu. Simt asta cu oamenii, cei putini si rari, pe care-i simt pe-aceeasi lungime de unda cu mine. O simt in fiecare clipa in care am sufletul deschis, in fiecare zambet, privire schimbata, gluma sau gest aparent marunt. Cantam impreuna cu ochii, cu mainile, cu cuvintele, cu bucuriile mici sau mari. Simt muzica lor si de aproape cand ma privesc in ochi unii dintre ei, si a altora de la mii de kilometri chiar daca nu mai stiu nimic din aspectele vietii lor exterioare de o bucata mai mare de timp. Si-o aud atat de clar incat ma intreb de multe ori cum de asa putini dintre noi simt asta.

          Do you know what music is ? It's God's reminder that there is something else besides us in this Universe. Harmonic connection between all living beings...even the stars.

          Aceasta este o poveste care, daca te lasi sa o simti, o sa iti placa in atat de multe feluri...E ceea ce fiecare dintre noi si-ar dori sa traiasca in viata asta si crede ca e imposibil. Desi fiecaruia dintre noi i se da povestea asta. Depinde cat de libere ne lasam simturile, depinde de noi daca o lasam sa treaca pe langa noi sau o traim.

          Este o lectie despre iubire. Nu despre ceea ce noi numim in mod obisnuit "iubire" - afectiunea aceea conditionata mereu de ceea ce primim, cu asteptari si dezamagiri si care dureaza exact atata timp cat balanta relatiei ni se pare echilibrata. Nu. Nu despre aceea. Ci despre credinta linistita ca ai gasit omul pe care l-ai cautat dintotdeauna, fara sa stii. Si ca din momentul acela nu iti mai trebuie altceva. Despre cum sa traiesti frumos cand esti singur si ti-e dor. Cum sa astepti. Cum sa pastrezi intact tot ce-a fost frumos cand ti-e din ce in ce mai greu cu fiecare zi ce trece. Despre cum sa nu faci compromisuri si sa nu te multumesti cu alti oameni mai putin potriviti, intre timp, doar ca sa iti fie mai usor o perioada. Despre cum sa ai incredere in ceea ce simti si cum sa nu iti tradezi niciodata un vis.

          - So only some of us can hear it? - Only some of us are listening.

          Si muzica transmite cel mai bine ceea ce sufletul simte, dar nu stie sa spuna.

          You never quit on your music, no matter what happens. Because whenever something bad happens, it's the one place where you can escape and just...let it go.

          Acest film nu iti garanteaza o poveste. Nu inseamna ca daca o sa crezi ca se poate, o sa ti se si intample. Dar iti spune ca unii dintre noi, candva, in viata asta, putem fi pusi in fata unei alegeri: de-a ne asculta instinctul si-a ne lasa sufletul sa zboare, sau a trai calm si plat si linistit intr-o viata sigura pentru tot restul zilelor, nevrand sa riscam cunoscutul din viata noastra pentru posibilitatea de a trai un vis. Si in mod sigur daca nu crezi in miracole, nu o sa ai parte de ele. Pentru ca trebuie sa poti sa le vezi si sa le recunosti ca sa le opresti in viata ta.
           
          I know you're out there somewhere...it's what I hold on to. And I can't let go.

          Si-as adauga...I don't only know that you're out there somewhere...I already know where you are. So all that's left is for you to learn to listen to the music... 

          https://www.youtube.com/watch?v=eBysvGHlzBY   

          'Cause if you hadn't found me...I would have found you.

  

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu